העובדת ילדה? ברכות!
זה בדיוק הזמן להכיר לעומק את הזכויות ביחס לשעות הורות, ולהבין איך ליישם אותן בקלות יחד עם מערכת שעון נוכחות מקאנו.

מידע חשוב על שעת הורות:

> בין אם העובדת היא במשרה מלאה או במשרה הכוללת 174 שעות חודשיות, היא רשאית לא להגיע למשרד שעה ביום, ללא שינוי במשכורתה. סוגיה זו תקפה למשך 4 חודשים מסיום חופשת הלידה.

> במקרה שהעובדת או העובד בחרו להאריך את חופשת הלידה הם זכאים לשעת הנקה/שעת הורות למשך 4 חודשים ממועד שובם לעבודה או עד שהתינוק הגיע לגיל 10 חודשים – לפי המוקדם ביניהם.

> עד לא מזמן שעת הורות נקראה שעת הנקה. כך או כך, גם מי שלא מניקה, או מי שנמצאת בעבודה חדשה זכאיות לשעה זו.

> ניתן לחלוק את שעה זו עם בן הזוג או בת הזוג.

> גם להורים שבחרו לאמץ או להיות חלק מהליך פונדקאות יש את הזכות לשעת הורות בתנאים מסוימים.

למה מערכת נוכחות חכמה עוזרת בנושא שעות הורות?

אצל אלו שאין להם כיום מערכת שעון נוכחות חכמה ומנהלים את השעות באמצעות אקסל או באמצעות מערכת נוכחות מיושנת, המעקב אחר שעות הורות/הנקה מתבצע באופן ידני. מה זה אומר בפרקטיקה? לא ניתן לבצע הגדרה של תאריך התחלה ותאריך סיום > גדל הסיכוי לכך ששוכחים להסיר את ההטבה של שעת הורות > משלמים יותר שעות ממה שצריך. חוסר יעילות זה שם המשחק במצב מסוג זה. אפשר גם אחרת ואף רצוי להשתמש במערכת נוכחות בהקשר של שעת הורות וכך לחסוך המון זמן וכסף.

כיצד מגדירים שעת הורות במערכת מקאנו:

 

שלב 1:

לוחצים על ראשי>> אירוע והיעדרות>> יצירת מדיניות ואז רושמים בשם המדיניות "שעת הורות", בסוג בוחרים "שעת הורות". לאחר מכן לסמן את כמות הדקות שאנחנו מעוניינים לבצע השלמה לפיהן בתקן.

כיצד מחשבים את הזכאות?

יש להגדיר לעובדת את תקופת הזמן (4 חודשים מתאריך סיום חופשת הלידה). בעבור כל יום במידה ועבדה עד שעה פחות מהתקן היומי, יש לבצע לה השלמה לתקן היומי. לדוגמה: אם התקן היומי הוא 9 ועבדה מינימום 8 שעות באותו יום, תהיה זכאית להשלמה לתקן 9. אם עבדה 8:30 שעות תקבל חצי שעת השלמה, אם עבדה 8:45 אז רבע שעה השלמה. במידה ועבדה מעל התקן היומי, אינה זכאית להשלמה עבור יום זה.

 

 
שלב 1 שעת הורות
 
 

שלב 2:

בוחרים בעובד או בעובדת הרלוונטית שעוברם רוצים לעדכן שעת הורות, עוברים ללשונית מדיניות, בוחרים את המדיניות שיצרנו, ואת התאריכים הרלוונטים לעדכון המדיניות, ולוחצים על שמור שינויים. 

בסוף כל חודש, יש לקחת את כל שעות נוכחות העובדת בתעריף של 100% בלבד, להוסיף את ההשלמות שבוצעו לה ברמה היומית עבור שעות ההורות ואת שעות הימים בהן נעדרה מהעבודה וקיבלה עבורם חלף שכר למשל מחלה, חופש, חג וכדומה. במידה וביחד הכל יצא 174 אז נעביר את שעות ההשלמה לתשלום, במידה ולא-אין היא זכאית לשעות ההשלמה ולא תקבל עבורן שכר.

 
שלב 2 שעת הורות
 
 

לסיכום,
בכל מה שקשור לדיווח שעות ובמיוחד כאשר אנחנו רוצים לנהל שעות הורות/שעות הנקה,
כדאי להתקדם למערכת שעון נוכחות חכמה שתעזור לכם ותעשה את העבודה בצורה מדויקת ואוטומטית, ללא צורך ברישום ידני או תזכורות לבטל הטבה של שעת הנקה.
רוצים מידע נוסף על מערכת נוכחות מקאנו? השאירו את הפרטים שלכם כאן ונשמח לשוחח איתכם!
מעוניינים לנסות אותנו בחינם וללא התחייבות, לחצו כאן
מקאנו - הרבה יותר משעון נוכחות

בואו נדבר:
תודה! נשלח בהצלחה